Новини Університету

Китайська кухня - одна з древніх унікальних кулінарних традицій адже її вік налічує понад 3 тисячі років, а перша китайська куховарська книга з'явилася орієнтовно півтори тисячі років тому і стала справжнім відкриттям для археологів. До приготування їжі, як і до її споживання, в Китаї ставляться з трепетом, підносячи кухонні процеси до рангу мистецтва.
В рамках тижня китайської мови студенти 2-4 курсів китайського відділення факультету лінгвістики та перекладу на відкритому практичному занятті у китайському ресторані «Юн» ознайомились з філософією китайського кулінарного мистецтва, адже, як відомо, китайські страви і інгредієнти діляться на два типи - ті, які дають енергію, і ті, які її заспокоюють, тобто китайський народ спирається на свої знання: ГАРМОНІЇ ІНЬ І ЯНЬ.
Відтак, студенти китайського відділення поглибили знання про традиційні китайські страви, ознайомившись з філософією приготування і споживання, а також особливостями китайського етикету за столом. Несподіваним сюрпризом для студентів була можливість поспівати у справжньому китайському караоке.