Новини МГУ

МГУ приймає участь у міжнародному проєкті з покращення харчових продуктів

18.03.2021 р. відбулась зустріч комітету управління дослідницького проєкту SOURDOMICS CA18101 “SOURDOugh biotechnology network towards novel, healthier and sustainable food and bloproCesseS”, що фінансується Єврокомісією в рамках програми Горизонт2020 (Горизонт Європа). До цього проєкту входять представники понад 50 країн з усіх континентів, і Міжнародний гуманітарний університет (МГУ) разом з Дніпровським державним аграрно-економічним університетом (ДДАЕУ) у ньому представляють Україну.
Ця зустріч відбувалась онлайн та зібрала понад сорок членів та спостерігачів комітету управління проєкту – відомих науковців різних країн Європи. МГУ на зустрічі представляв проректор з науково-педагогічної роботи, д.е.н., проф. Гончарук А.Г.
Програма зустрічі була насиченою, певні питання викликали жваве обговорення серед учасників. Не дивлячись на те, що цей проєкт функціонує лише другий рік, за його результатами, отриманими в тому числі й учасниками з України, вже видані статті, готуються спеціальні випуски високо рейтингових міжнародних видань, а також кілька монографій у видавництві Springer (Швейцарія).
Метою проєкту є створення продуктів харчування нового покоління, зокрема хліба, що буде мати лише високі корисні якості для здоров’я людини та виробництва дружнього до навколишнього середовища. Керівник проєкту д-р Жоао Роха (Університет Порту, Португалія) задля досягнення такої амбітної мети створив 9 робочих груп та долучив до них понад 200 досвідчених та молодих, але дуже мотивованих науковців, які отримують гранти на дослідження, генерують нові ідеї та отримують унікальні зразки й корисні моделі, публікуються та приймають участь у міжнародних заходах за рахунок проєкту.
Проєкт SOURDOMICS є мультидисциплінарним та охоплює науковців широкого спектру – від мікробіологів та харчових технологів до медиків, маркетологів та економістів. Він буде працювати до 2024 року та обіцяє багато цікавих знахідок.
Наука Міжнародні проекти
Made on
Tilda