Викладачі та студенти факультету менеджменту, готельно-ресторанної справи та туризму Міжнародного гуманітарного університету відвідали виробничий комплекс торговельної мережі «Обжора», щоб на практиці ознайомитися з сучасною організацією харчового виробництва. Навчальне заняття провела директор виробництва Марія Василівна Полохова.
У ході екскурсії учасники:
▪️ детально вивчили інфраструктурну модель виробничого комплексу, як централізованого вузла приготування для роздрібної мережі;
▪️ ознайомилися з етапами технологічного процесу: контроль приймання сировини → зберігання у відповідному температурному режимі → обробка й виготовлення напівфабрикатів → термічна обробка → упаковка готової продукції;
▪️ проаналізували систему внутрішнього контролю якості, простежили логіку «чистих» та «брудних» зон, порядок проходження персоналу;
▪️ дізналися, як у реальних умовах реалізуються принципи HACCP, які є обов’язковими для сучасних харчових підприємств;
▪️ розібрали вимоги до постачальників та алгоритми роботи з сертифікованою сировиною.
У центрі уваги — сучасні підходи до безпечності продукту, автоматизоване ведення документації, використання інформаційних систем для моніторингу процесів, та практична реалізація стандартів, які відповідають вимогам європейського ринку.
Для студентів це був не просто виїзд — це цінний досвід формування професійної компетентності в умовах реального виробництва, який підсилює зв'язок між теорією та практикою в навчанні.
Дякуємо директору виробництва Марії Василівні Полоховій та всій команді «Обжора» за відкритість і готовність до співпраці у підготовці майбутніх фахівців ресторанної галузі! Висловлюємо щиру вдячність стейкхолдеру факультету, члену експертної ради роботодавців освітньої програми, директору ресторану Antica Cantina Перкіну Володимиру Ігоровичу за організацію !
У ході екскурсії учасники:
▪️ детально вивчили інфраструктурну модель виробничого комплексу, як централізованого вузла приготування для роздрібної мережі;
▪️ ознайомилися з етапами технологічного процесу: контроль приймання сировини → зберігання у відповідному температурному режимі → обробка й виготовлення напівфабрикатів → термічна обробка → упаковка готової продукції;
▪️ проаналізували систему внутрішнього контролю якості, простежили логіку «чистих» та «брудних» зон, порядок проходження персоналу;
▪️ дізналися, як у реальних умовах реалізуються принципи HACCP, які є обов’язковими для сучасних харчових підприємств;
▪️ розібрали вимоги до постачальників та алгоритми роботи з сертифікованою сировиною.
У центрі уваги — сучасні підходи до безпечності продукту, автоматизоване ведення документації, використання інформаційних систем для моніторингу процесів, та практична реалізація стандартів, які відповідають вимогам європейського ринку.
Для студентів це був не просто виїзд — це цінний досвід формування професійної компетентності в умовах реального виробництва, який підсилює зв'язок між теорією та практикою в навчанні.
Дякуємо директору виробництва Марії Василівні Полоховій та всій команді «Обжора» за відкритість і готовність до співпраці у підготовці майбутніх фахівців ресторанної галузі! Висловлюємо щиру вдячність стейкхолдеру факультету, члену експертної ради роботодавців освітньої програми, директору ресторану Antica Cantina Перкіну Володимиру Ігоровичу за організацію !