Новини МГУ

Засідання круглого столу кафедри менеджменту Міжнародного гуманітарного університету

24 листопада 2023 року кафедрою менеджменту факультету менеджменту, готельно-ресторанної справи та туризму було організовано засідання круглого столу на тему: «Інтеграційні процеси в умовах комплементарності цифрових та соціально-економічних трансформацій: прикладний аспект» метою якого було обговорення функціонування та виявлення інтеграційних процесів в умовах комплементарності цифрових та соціально-економічних трансформацій для реалізації теоретико-прикладних завдань.

З вітальним словом до гостей та учасників круглого столу звернувся перший проректор, професор Василь ЛЕФТЕРОВ, який зазначив актуальність інтеграційних процесів та соціально-економічних трансформацій в умовах розвитку економіки в цілому та обґрунтував важливість проведення наукових заходів для підготовки майбутніх фахівців з використанням сучасних інноваційних методів навчання.

Декан факультету менеджменту, готельно-ресторанної справи та туризму, доцент Оксана ДИШКАНТЮК, представила презентацію проєкту освітньо-професійних програм факультету менеджменту, готельно-ресторанної справи та туризму, та акцентувала важливість консолідації зусиль усіх стейкголдерів для підготовки та розвитку конкурентоспроможних фахівців.

З науковою доповіддю, щодо формування та розвитку інноваційної особистості в умовах комплементарності цифрових та соціально-економічних трансформацій виступила модератор круглого столу, в.о. завідувача кафедри менеджменту, доцент Наталія ЛЕБЕДЄВА. В обговоренні теми круглого столу взяли активну участь більше 30 учасників та гостей. Гостями круглого столу були:

Ян ШАПІРО – співзасновник Unation, амбасадор Агенції регіонального розвитку Одеської області, який виступив з цікавою доповіддю, яка визвала жваве обговорення учасників круглого столу на тему: «Інновації та стартапи, як фундамент до економічного відновлення та створення України за сучасними стандартами. Технологічні тренди світу та фокус у якому повинна розвиватись Україна та Одеський регіон»;

Юрій ЗАБРІДНИЙ, заступник директора Департаменту надання адміністративних послуг Одеської міської ради, представив доповідь на тему «Цифровізація в сфері адміністративних послуг»;

Світлана ПЕТРЕНКО, к. с-х наук, ст. наук. співробітник; Наталія ВАЛЕНТЮК, к. т. н., ст. наук. співробітник; Наталя МАРТІЄНКО, мол. наук. співробітник, які представляли Інститут кліматично-орієнтованого сільського господарства Національної академії аграрних наук України, презентували дослідження за темою «Потенціал розвитку туристичної галузі на рівні мікрорайонів Одещини в умовах соціально-економічних трансформацій».

Людмила ГОРОХОВА, директор Української асоціації з розвитку менеджменту та бізнес-освіти - давній партнер кафедри менеджменту МГУ, актуалізувала увагу учасників на ефективності комунікацій, які є запорукою успіху в навчальному процесі.

Олена КАРАМИШ, керівник фермерського господарства «Коло Глея» звернула увагу учасників на перспективи розвитку екологічного та культурно-історичного напрямку у туризмі за рахунок первозданних куточків природи в селі Калаглія Одеського району;

Людмила КЛЕБАНОВА, голова правління ГО «ВСЕУКРАЇНСЬКА РАДА Жінок-ФЕРМЕРІВ» доповіла про розвиток торгівлі з доданою вартістю в органічному та молочному секторах України в умовах СОК «РЕСУРСКОМПАНІ КУБЕЙ» для реалізації навчально-практичного тренінгу «Приготування кубейської бринзи за традиційним рецептом».

З аналізом шляхів соціальних інновацій виступив викладач кафедри менеджменту Сергій ЛЕВЧЕНКО.

В дискусії взяли участь викладачі кафедри менеджменту та кафедри готельно-ресторанної справи та туризму, студенти та аспіранти факультету менеджменту, готельно-ресторанної справи та туризму Міжнародного гуманітарного університету. В рамках роботи круглого столу учасники дискутували й обмінювалися думками на різноманітні теми. Жваве обговорення, зокрема, викликали питання, пов’язані із формуванням та критеріями розподілу мотиваційного фонду, керівництвом стартапами та інноваціями, цифровізацією та діджиталізацією, технологічними трендами світу та фокусом розвитку Одеського регіону і України в цілому.

Сподіваємось, що проведення круглих столів стане доброю традицією факультету менеджменту, готельно-ресторанної справи та туризму, що сприяє ефективному соціальному діалогу, пошуком найраціональніших шляхів розв’язання проблем, ефективності прийнятих рішень, програм розвитку тощо.
Наукові конференції
Made on
Tilda